В Україні минулої весни стартували продажі першого покоління Steam Deck. Для тих, хто не знає, це портативна приставка, яка підтримує безліч сучасних ігор. У мережі почастішали розмови про наступну, потужнішу консолю від Valve.

Однак один з головних розробників приставки з Valve П'єра-Лу Гріффе, дуже мало шансів на те, що Steam Deck 2 з'явиться 2025-го, скоріше 2026 року, хоча і це не факт.

Про це розробник команди Steam Deck розповів в одному із недавніх інтерв'ю.

Steam Deck, скріншот: YouTube

Справа в тому, що компанія планує у своїх консолях пропонувати фіксовану продуктивність, щоб кожен геймер міг грати в однакові ігри.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

"Ми не ставимося до зміни рівня продуктивності легковажно і прагнемо робити це тільки тоді, коли став доступний значний прогрес. Ми також не хочемо, щоб підвищення продуктивності відбувалося за рахунок значного зниження енергоефективності та часу автономної роботи. Я не очікую, що такий стрибок стане можливим у найближчі кілька років, але ми все ще уважно стежимо за інноваціями в архітектурі та виробничих процесах, щоб побачити, куди вони рухаються", — розповів розробник.

Steam Deck, скріншот: YouTube

За словами П'єра-Лу Гріффе, є ще інший напрямок розвитку, який не торкається мінімальної продуктивності. Можна робити консоль легше та простіше всередині, при тому що всі функції залишаться.

П'єр зазначив, що в портативних пристроях ніколи не зайве поліпшити акумулятори та екран. Однак великого оновлення Steam Deck чекати як мінімум років зо два.

Нагадаємо, тамплієри, це ж просто! Assassin's Creed Mirage заінтригувала фанатів механікою та квестами у стилі Шерлока Холмса.

Раніше повідомлялося, що українцям обіцяють довгоочікуваний 5G: коли можна буде користуватися.

Також, приберіть роутер подалі від них: які предмети в будинку "ріжуть" сигнал Wi-Fi.