Через деякий час користувачі пристроїв на базі Android зможуть відправляти повідомлення за допомогою супутника. Оновлення Android 14 презентує функцію зв'язку через супутник завдяки своєму додатку Google Messages.

Про це розповів розробник Ніл Рахмуні, повідомляє технологічний портал SamMobile.

Дослідивши бета-версію Android 14, Рахмуні виявив, що нова функція дозволить відправляти текстові повідомлення через супутникову систему Garmin, коли стільниковий зв'язок недоступний. На українських пристроях додаток Google Messages відомий як "Повідомлення".

Супутник: скрін з відео

Партнерство на орбіті

Garmin співпрацює з компанією Iridium, яка управляє сузір'ям супутників, що обертаються довкола Землі. Якщо звіти будуть точними, ця функція супутникового зв'язку стане доступною у більш ніж 150 країнах після офіційного випуску Android 14 та сумісних із нею пристроїв. Зараз ціна на цю послугу супутникового зв'язку поки що не розголошується.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Android, gettyimages

Для українців цей розвиток подій може бути особливо важливим. Можливість надсилати повідомлення, не покладаючись на звичайні мережі, може бути корисною в різних сценаріях - від сільської місцевості з розрідженим покриттям до надзвичайних ситуацій, коли стільникова інфраструктура може бути скомпрометована.

Якщо ці повідомлення підтвердяться, можливість супутникового обміну повідомленнями Android 14 може революціонізувати спосіб нашого спілкування, забезпечивши більш надійну і широку альтернативу традиційним системам обміну повідомленнями.

Мобільний телефон, українці, метро, ​​фото: Знай.ua

Це не тільки стане технологічним стрибком, а й вплине на безпеку та доступність зв'язку, особливо для людей в Україні та інших країнах зі схожими потребами. Хоча вартість залишається нерозкритою, потенційні переваги цієї інновації можуть виправдати преміальну ціну.

Нагадаємо, у Shazam може з'явитися серйозний конкурент: потрібну вам мелодію можна буде наспівати.

Раніше повідомлялося, 300 грн на руки, нові заявки та кінець літнього сезону: як в Україні зміняться субсидії з 1 вересня.

Також, вже з 1 жовтня: податкова нагряне у гості до українців, кому впаяють до 17000 грн штрафу.