Нашим читачам, а особливо автолюбителям, необхідно розповісти, що всесвітньо відома марка Tesla іноді створює сувенірну продукцію. Наприклад, текілу, шорти, бейсболки, свисток чи навіть вогнемет.

Цього разу у Піднебесній продають ліжко для кішечок із картону, проте є один нюанс. З'ясувалося, що дизайн цього ліжка ідентичний продукту від тайванської Hulumao.

Лоток для кішок у стилі Tesla, скріншот: X

Ліжко для кішок від Tesla почали продавати у Китаї на початку серпня. Зважаючи на все, вона недоступна в жодній іншій країні, що є дуже примітним фактом з огляду на те, що його дизайн практично повністю збігається з аналогічним товаром тайванської компанії Hulumao.

"Шановний пане Ілоне Маск, хоча ми не знаємо один одного, дуже дякуємо вам за просування нашого продукту з логотипом Tesla і продаж його в Китаї. Тим часом, ми впевнені, що ніколи не виробляли цю модель для компанії Tesla в Китаї і не ліцензували вам дизайн. Мабуть, у цьому питанні є якесь непорозуміння", – йдеться у повідомленні Hulumao в Instagram.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Справді, дизайн Tesla виглядає напрочуд схожим на дизайн Hulumao.

Лоток для кішок у стилі Tesla, скріншот: X

Засновник Hulumao Сяо Ши-Чан відкрив свою компанію у 2016 році та продав кілька різних котячих ліжок. Модель, про яку йдеться, отримала нагороду за дизайн у 2017 році, задовго до того, як Tesla випустила у продаж свою копію.

Очевидне злодійство стало відомим, коли тайванський YouTube-блогер Джефф Янг вказав на схожість між дизайном Hulumao та Tesla. Невідомо хто відповідав за проектування цього продукту для Ілона Маска.

Цілком імовірно, це був якийсь китайський дизайнер, який "списав домашню роботу", і ключову роль у цьому могла відіграти географічна близькість Тайваню.

Нагадаємо, робили для армії, але застосували рибалки: унікальна амфібія ЛуАЗ, про яку мріють дачники.

Раніше повідомлялося, рідкісні кадри унікального "Запорожця", про який мріє кожен городник: такого пікапа ви ще не бачили.

Також, як Tesla, але від ЗАЗ: в Україні виявили електричний "Запорожець", спритний та витривалий.