З Італії прийшли дуже цікаві новини. Так, група вчених під керівництвом професора Маріо Кайроні створила технологію створення маленьких батарей, які людина може безпечно з'їсти. Поки що це не делікатеси, а лише "безпечні" складові.

Про це стало відомо завдяки доповіді Італійського технологічного інституту, яку підхопили багато світових медіа.

Батарейка, яку можна з'їсти, скріншот: YouTube

Вони не потребують переробки чи спеціальної утилізації - вам просто потрібно їх з'їсти. Ідея Кайроні була натхненна системами генерації енергії в живих клітинах, що базуються на окисно-відновних процесах, де всі компоненти мають біологічне походження.

Як електроліт використовується вода, до якої для підвищення провідності додається активоване вугілля. Батарею від довкілля захищає бджолиний віск, а контакти покриті їстівною фольгою із золота.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Ця мініатюрна 0,65-вольтова батарея здатна видати струм силою кілька мікроампер протягом однієї години. Або вона може забезпечити струм силою 48 мікроампер, але не більше ніж протягом 12 хвилин.

Батарейка, яку можна з'їсти, скріншот: YouTube

Незважаючи на скромні характеристики, вони зовсім не засмучують вчених, адже цього вистачає для роботи низькопотужних світлодіодів та мініатюрних датчиків.

Головне застосування цієї нової технології – це харчова промисловість, де батарею можна використовувати у датчиках безпеки продуктів харчування без будь-якої шкоди для них.

Також цей продукт, безсумнівно, знайде застосування в медицині, імплантах та інших пристроях, які потрібно поміщати всередину організму людини.

Нагадаємо, українцям почали надходити підозрілі листи на тему рахунків: про що попереджають.

Раніше повідомлялося, що популярний тренд у TikTok забрав життя 4 людей: стрибають і не думають головою.

Також, жінка "влізла" в старі повідомлення свого чоловіка і захотіла розлучитися: що такого вона прочитала.