Часто-густо буває, що ноутбук починає нагріватися. При чому стає такий розпечений, що ним запросто можна обігрівати кімнату.

Декілька простих правил здорового користування ноутбуком можуть подовжити його життя, вберігаючи від перегріву. Про те, як слід користуватися недешевою технікою в нашому матеріалі.

робота за ноутбуком, фото Pxhere

Тверда горизонтальна поверхня

Перше правило, яке неохоче, але прийдеться виконувати, це - використовувати ноут лише на твердій поверхні, бажано в горизонтальному виді, та слідкувати, щоб повітря легко надходило до вентиляційних отворів.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Тото оце прекрасне — ноут в ліжку в сонному стані, занурений у складки ковдри чи простирадла, можна за великим рахунком забути, якщо це не виключно фото для інсти.

Підставка з вентилятором

Дехто пропонує використовувати підставу з вентилятором для ноутбука, нібито вона гарно охолоджує процесор, проте в цієї теорії є так само багато опонентів. Адже можна з одного боку додатково охолодити процесор, а з іншого зовнішній вентилятор може закидати отвори внутрішнього вентилятора більшою кількістю пороху, що призведе до ще більшого нагрівання, як не до поломки. Тому рішення про те, використовувати або ні підставку - на ваш розсуд.

робота за ноутбуком, фото Pxhere

Внутрішні охолоджувачі

Важливо слідкувати, щоб отвори внутрішнього вентилятора були чистими, а також він працював. Якщо під час використання ноутбука ви помітили абсолютну тишу, варто звернутися до фахівця, та поремонтувати охолоджувач.

Програми для контролю температури

Фахівці радять використовувати додаткові програми, які б контролювали та попереджували про небезпечну температуру. Проте це також слід обміркувати самостійно, адже часто такі програми (або те, що з ними може застрибнути в ноут) самі є причиною того, що процесор ноутбука може перегріватися.

Нагадаємо, ми писали, про забутий PIN-код: п'ять методів повернути контроль над власним телефоном.

Як повідомляв "Знай.ua" Starfield обіцяє дивувати з самого початку: яка ціна та системні вимоги.

Також "Знай.ua" інформував, новий сервіс Google для модниць: одяг можна приміряти онлайн.