Після запуску однієї зі своїх ракет на орбіту в четвер невелика супутникова пускова установка Rocket Lab успішно повернула апарат на Землю і акуратно приземлила його в океані за допомогою парашутів. Маневр був частиною складної генеральної репетиції, призначеної для відпрацювання майже всіх кроків, які Rocket Lab зробить для відновлення і повторного використання своїх ракет в майбутньому.

Читайте Знай в Google News!

Основна ракета Rocket Lab - "Електрон", призначена для запуску партій невеликих супутників на низьку навколоземну орбіту. Протягом усіх 15 запусків компанії до теперішнього моменту Electron був витратним матеріалом, і для кожної нової місії використовувалася абсолютно нова ракета. Але в 2019 році Rocket Lab оголосила про свої плани спробувати врятувати більшу частину ракети Electron після майбутніх запусків, щоб повторно використовувати машини для подальших місій. І з тих пір компанія повільно просувається до цієї мети, тестуючи нові маневри в своїх завданнях, спрямованих на відновлення.

План відновлення Rocket Lab сильно відрізняється від плану SpaceX, який, як відомо, приземляє свої ракети Falcon 9 або на посадковий майданчик, або на автономний корабель-дрон після запуску. Що стосується Electron, Rocket Lab також передбачає контрольоване повернення ракети на Землю після польоту. Але опинившись на певній висоті, Electron розгорне гальмівний парашут і основний парашут, щоб уповільнити своє падіння. Поки Electron повільно опускається на Землю, Rocket Lab відправить вертоліт, щоб зачепитися за лінію парашутів, ефективно піймавши машину з повітря і запобігши удару обладнання в океан.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple запатентувала чохол для iPhone, який зможе охолоджувати смартфон. В теорії, це дозволить гаджету працювати набагато швидше, так як чохол буде захищати процесор від перегріву.

Як повідомляв Знай.uа, колишній інженер Amazon створив перекладач з котячої мови. Звичайно, точності в ньому на даний момент не так вже й багато, але перевірити його можна на своєму домашньому вихованці.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xbox випадково злила дату виходу нової гри Far Cry 6. Правда, чекати доведеться довго, так як вихід запланований на наступний рік, а реліз вже не раз переносили.