Якщо ви використовуєте старий телефон Android, прийшов з ним попрощатися. Це пов'язано з тим, що на деяких телефонах Android з більш старими версіями операційної системи (Android 7.1.1 Nougat або більш ранньої) ви не зможете отримати доступ до ряду веб-сайтів.

Читайте Знай в Google News!

Передбачається, що користувачі Android з Android Nougat або більш ранньою версією на своїх смартфонах почнуть отримувати помилки сертифіката при доступі до захищених веб-сайтів. Це пов'язано з тим, що Let's Encrypt, один з популярних постачальників сертифікатів, завершує своє партнерство з центром сертифікації IdenTrust з 30 вересня 2021 року. Для неперевірених користувачів Let's Encrypt надає сертифікати більш ніж 30% веб-доменів, необхідних для HTTPS протоколу.

смартфон в руках, фото Pxhere

З цією зміною близько 33,8% користувачів Android або отримають помилки при доступі до захищених веб-сайтів, або веб-сайти не будуть завантажуватися повністю. Закінчення угоди вплине на ці телефони Android, оскільки вони не оновлювалися з 2016 року.

Популярні новини зараз

Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Показати ще

Як було оголошено в блозі, Джейкоб Хоффман-Ендрюс з Let's Encrypt припустив, що компанія не буде продовжувати угоду з IdenTrust і тепер перейде на власний кореневий сертифікат Isrg Root X1 після завершення угоди з перехресного підпису з IdenTrust для свого DST Root X3. корінь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс WhatsApp порадує публіку новим функціоналом. Повідомляється, що месенджер здатний переводити гроші з однієї банківської карти на іншу. Правда, така функція поки що доступна тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple порадувала власників старих iPhone несподіваним оновленням. Повідомляється, що нова iOS збільшить безпеку старих смартфонів, які вже давно не підтримуються корпорацією.

Також Знай.uа популярна гра Fortnite повернеться на iPhone, але без згоди Apple. Хмарний геймінг все ж доступний в браузері Safari від компанії, так що розробники знайшли лазівку.