21 жовтня троє астронавтів, які останні півроку жили на борту Міжнародної космічної станції, повернулися на Землю в російській капсулі "Союз", що приземлилася посеред казахстанської пустелі. Тріо проживало в космосі майже всю пандемію COVID - 19 і тепер повертається, оскільки число випадків захворювання знову зростає у всьому світі.

Читайте Знай в Google News!

Астронавт НАСА Кріс Кессіді і російські космонавти Іван Вагнер і Анатолій Іванишин вирушили на МКС на кораблі "Союз" ще на початку квітня, майже через місяць після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що спалах COVID-19 переросла в пандемію. Через спалах перед вильотом екіпаж пройшов суворіший карантин, ніж зазвичай.

Потім екіпаж відправився на свій стартовий майданчик на космодромі Байконур в Казахстані і пройшов Типовий двотижневий карантин, який проходять всі космонавти перед запуском.

З моменту прибуття на космічну станцію 9 квітня тріо в основному жило на самоті. Вони дійсно вітали деяких відвідувачів влітку, коли астронавти НАСА Боб Бенкен і Дуг Херлі вилетіли на МКС на борту нової капсули Crew Dragon від SpaceX в кінці травня. Їх прибуття ознаменувало собою перший політ людей на МКС на борту приватного корабля.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Бенкен і Херлі пробули там всього два місяці, повернувшись на Землю 2 серпня. "Я на самоті розмовляв сам з собою за вечерею до їх приїзду", - сказав Кессіді за день до їх від'їзду. "І за ці останні два місяці було фантастично мати приятелів за обіднім столом, щоб вони роздумували про сьогоднішній день, думали про завтрашній день і говорили про світові події".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що яблучна компанія зробила власний телевізійний музичний канал. Повідомляється, що на ньому 24/7 будуть показувати популярні кліпи, а також інші музичні передачі, зроблені самої ж Apple.

Як повідомляв Знай.uа, компанія LG випустила перший в світі гнучкий Телевізор, які може складатися в коробку. Правда, коштує він дуже багато навіть для навороченого телевізор - 87 тисяч доларів.

Також Знай.uа вчені дійшли висновку, що гібридні авто можуть бути менш екологічними, ніж традиційні автомобілі з ДВС двигуном.