Google повідомив у своєму блозі, що хакери, пов'язані з Урядом Китаю, видають себе за антивірусне програмне забезпечення McAfee, намагаючись заразити комп'ютери жертв шкідливим ПЗ. І, за словами Google, хакери, схоже, є тією ж групою, яка безуспішно атакувала президентську кампанію колишнього віце-президента Джо Байдена на початку цього року. Аналогічна група хакерів з Ірану намагалася атакувати кампанію президента Трампа, але безуспішно.

Читайте Знай в Google News!

Група, яку Google називає APT 31 (скорочення від Advanced persistent Threat), буде відправляти по електронній пошті посилання користувачам, які будуть завантажувати шкідливе ПЗ, розміщене на GitHub, дозволяючи зловмиснику завантажувати файли і виконувати команди на комп'ютерах користувачів. Оскільки для проведення атак група використовувала такі сервіси, як GitHub і Dropbox, відстежити їх стало складніше.

Ноутбук, скріншот: YouTube

"Кожна шкідлива частина цієї атаки була розміщена на законних сервісах, через що захисникам було складніше покладатися на мережеві сигнали для виявлення", - написав у своєму блозі глава групи аналізу загроз Google Шейн Хантлі.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi висміяла Apple за відсутність адаптера в коробці з iPhone 12. Втім, яблучна компанія робить це заради зменшення шкоди для екології, але в Xiaomi вирішили над цим жартувати. Деякі з користувачів не оцінили почуття гумору від китайської корпорації.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple представила бездротові навушники за 50 доларів. Повідомляється, що компанія випустила аксесуар не під своїм брендом, але характеристики за таку ціну цілком собі непогані. Меломани точно оцінять.

Також Знай.uа повідомляв, Windows 10 вносить великі зміни в роботу ОС. Повідомляється, що драйвер невідомого походження встановлюватися на пристрій не будуть, і все це зроблено заради безпеки.