Google припинить випуск свого додатка Trusted Contacts для екстреного доступу до місця розташування в грудні і вже видалив його з магазину Google Play. Замість цього він пропонує існуючим користувачам спробувати аналогічні, але менш корисні функції в Картах Google. Це прикро, тому що, хоча довірені контакти можуть дозволити вам знайти члена сім'ї, навіть якщо він не відповідає (скажімо, в несвідомому стані або в небезпеці), Карти Google вимагають, щоб вони заздалегідь повідомляли вам своє місце розташування.

Читайте Знай в Google News!

Карти Google можуть ділитися місцезнаходженням у реальному часі з 2017 року, але, знову ж таки, ви повинні включити постійне відстеження, постійно ділитися своїм місцезнаходженням з іншими людьми замість того, щоб передавати його лише близьким, якщо ви не відповідаєте . Довірені контакти, для порівняння, дозволяють додавати людей в список контактів, яким ви хочете миттєво поділитися своїм місцем розташування в разі виникнення надзвичайної ситуації. Якщо вона виникне, ваші контакти можуть запросити оновлення статусу, щоб дізнатися, чи все з вами в порядку, і ви можете відповісти, вказавши своє місце розташування, щоб їх заспокоїти. Якщо ви не відповісте, додаток автоматично повідомить про ваше останнє відоме місцезнаходження, щоб вони могли звернутися за допомогою.

Google, the verge

Однак, компанія відмовляється від подібного роду додатків, так що в разі небезпеки треба сподіватися тільки на включену передачу місця розташування, яку користувач н відключив.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi висміяла Apple за відсутність адаптера в коробці з iPhone 12. Втім, яблучна компанія робить це заради зменшення шкоди для екології, але в Xiaomi вирішили над цим жартувати. Деякі з користувачів не оцінили почуття гумору від китайської корпорації.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple представила бездротові навушники за 50 доларів. Повідомляється, що компанія випустила аксесуар не під своїм брендом, але характеристики за таку ціну цілком собі непогані. Меломани точно оцінять.

Також Знай.uа повідомляв, Windows 10 вносить великі зміни в роботу ОС. Повідомляється, що драйвер невідомого походження встановлюватися на пристрій не будуть, і все це зроблено заради безпеки.