Антимонопольний підкомітет уряду США нещодавно заявив, що Google створив величезну монополістичну імперію. Це включає в себе підтримку власних послуг і продуктів і придушення послуг конкурентів. Комітет стверджує, що Google, дочірня компанія Alphabet, використовує свої власні сервіси для придушення сторонніх конкурентів і домінування на всіх ринках - від реклами до карт. Звіт також попереджає, що зростаючий Хмарний бізнес Google та план придбання Fitbit можуть ще більше посилити цю несправедливу монополію.

Читайте Знай в Google News!

У звіті говориться: "компанія, яка займає абсолютне домінуюче положення в області загального пошуку в Інтернеті, - це Google. На його частку припадає 81% і 94% загальних пошукових запитів на настільних комп'ютерах і мобільних пристроях в США відповідно".

Крім того, звіт показує, що Google зловживає своїм становищем лідера онлайн-пошуку. Він змушує вертикальні веб-сайти надавати цінні дані і використовувати свої пошукові переваги для виходу на сусідні ринки. Крім того, Google використовує своє домінуюче положення в області пошукових систем і контроль над операційною системою Android для збільшення своєї частки на ринку веб-браузерів.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Популярні новини зараз

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші

Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Показати ще

У своїй заяві Google звинуватив законодавців у тому, що вони більше допомагають своїм конкурентам, ніж думають про проблеми з точки зору споживача.

Подивимося, який штраф доведеться виплатити Google за монополію на ринку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що браузер Google Chrome отримав довгоочікувану функцію, про яку мріяли всі. Тепер додаток може попереджати користувачів про злом паролів в акаунти, а також допомогти швидко його замінити, щоб уникнути проникнення в сховища особистої інформації зловмисників.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google звинуватила виробників смартфонів у недбалості. Повідомляється, що Android 11 не ідеальний, так що в перші місяці після виходу розробник буде виправляти помилки, викликані оновленням. Однак, розробники смартфонів не поспішають ці оновлення підлаштовувати під свої моделі гаджетів, від чого в кінцевому підсумку страждають самі користувачі.

Також Знай.uа повідомляв, експерти показали дивовижну статистику, яка показала, що Android-юзери готові відмовитися від смартфонів з цієї ОС на користь iPhone 12, і навіть назвали вагомі причини.