Співробітник Boeing і колишній астронавт НАСА Крістофер Фергюсон більше не буде командувати першим пілотованим випробувальним польотом нового пасажирського космічного корабля Boeing, CST-100 Starliner, який повинен доставити своїх перших пасажирів в наступному році. Астронавт НАСА Баррі "Бутч" Вілмор займе місце Фергюсона в польоті разом з двома іншими астронавтами НАСА, вже призначеними для цієї місії.

Читайте Знай в Google News!

У відео, опублікованому в Твіттері, Фергюсон сказав, що залишити рейс було "важким і особистим рішенням", яке він повинен був прийняти. "Наступний рік дуже важливий для моєї сім'ї", - сказав він у відео. "Я взяв на себе кілька зобов'язань, які я просто не можу втратити. Я нікуди не поїду. Я просто не збираюся в космос наступного року".

Фергюсон зіграв важливу роль у багаторічній розробці Boeing Starliner, приватної капсули для екіпажу, призначеної для перевезення астронавтів на Міжнародну космічну станцію і назад для НАСА. Фергюсон керував останнім польотом космічного корабля НАСА в 2011 році, а в тому ж році пішов з агентства. Потім він приєднався до Boeing і став директором з систем екіпажу і місій програми Starliner. У 2018 році Фергюсон був призначений командиром першого пілотованого льотного випробування Starliner разом з астронавтами Ніколь Манн і Майком Фінке, які приєдналися до нього в якості членів екіпажу. Оскільки технічно він більше не є астронавтом НАСА, Фергюсон стане першою приватною особою, яка вилетіла на орбіту на приватному космічному кораблі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, що браузер Google Chrome отримав довгоочікувану функцію, про яку мріяли всі. Тепер додаток може попереджати користувачів про злом паролів в акаунти, а також допомогти швидко його замінити, щоб уникнути проникнення в сховища особистої інформації зловмисників.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google звинуватила виробників смартфонів у недбалості. Повідомляється, що Android 11 не ідеальний, так що в перші місяці після виходу розробник буде виправляти помилки, викликані оновленням. Однак, розробники смартфонів не поспішають ці оновлення підлаштовувати під свої моделі гаджетів, від чого в кінцевому підсумку страждають самі користувачі.

Також Знай.uа повідомляв, експерти показали дивовижну статистику, яка показала, що Android-юзери готові відмовитися від смартфонів з цієї ОС на користь iPhone 12, і навіть назвали вагомі причини.