Якщо ви помітили вогненно-Червону зірку недалеко від повного місяця в минулі вихідні, насправді це був Марс, сяючий своїм яскравим червоним світлом в нічному небі.

Читайте Знай в Google News!

Планета буде видно вночі протягом жовтня, а найвищий підйом в небі буде відбуватися щовечора близько півночі. Він буде сяяти на сході щовечора і на заході перед світанком.

Але Марс не завжди так виглядає. Отже, чому Марс так яскраво світить?

Червона планета найближче підходить до землі о 10: 18 за східним часом 6 жовтня. Марс буде на відстані 38 586 816 миль від землі-так, для Марса це близько-і не буде так близько до 2035 року. У 2003 році Марс наблизився до землі максимально близько за 60 000 років, пройшовши відстань в 34,65 мільйона миль.

Популярні новини зараз

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Марс, фото Pxhere

На наступному тижні Земля буде коливатися між Марсом і Сонцем.

За даними НАСА, ця подія, що називається протистоянням Марса, відбудеться 13 жовтня, коли він буде прямо на протилежній стороні Землі від сонця.

Марс і Земля не обертаються навколо Сонця по ідеальним колам або навіть в одній площині. Замість цього планети мають еліптичні орбіти у формі овалів.

Наприклад, в той час як землі потрібно всього 365 днів, щоб зробити повний оборот навколо Сонця, Марсу потрібно 687 днів. Коли Земля наближається до Сонця, Марс віддаляється від нього.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти назвали найпопулярніший додаток за вересень на смартфонах. Звичайно ж, мова йде про TikTok, додаток, який користується неймовірною популярністю і створює сильну конкуренцію Facebook і Instagram.

Як повідомляв Знай.uа, популярний актор Кіану Рівз знову засвітився в ігровому трейлері Cyberpunk 2077. Варто відзначити, що гра стане доступною вже 19 Листопада, якщо розробники знову не перенесуть вихід проекту, чого геймери ну точно не хочуть.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Tesla побила власний рекорд з поставками авто. Варто відзначити, що це все на тлі пандемії, коли в усьому світі вирує криза.