Згідно з новим дослідженням, опублікованим на цьому тижні, функція моніторингу серця на Apple Watch може призвести до непотрібних візитів до лікаря. Тільки близько 10 відсотків людей, які звернулися до лікаря в клініку Мейо після того, як помітили ненормальні показники пульсу на своїх годинниках, в кінцевому підсумку були діагностовані з серцевим захворюванням.

Читайте Знай в Google News!

Дослідження показує, що пристрої для спостереження за станом здоров'я на дому можуть призвести до надмірного використання системи охорони здоров'я, заявила автор дослідження Хізер Хітон, доцент кафедри невідкладної медицини медичного коледжу клініки Майо, в електронному листі, адресованому The Verge.

Хітон і дослідницька група сканували медичні карти пацієнтів у кожній клініці Мейо, включаючи офіси в Арізоні, Флориді, Вісконсіні та Айові, на предмет згадки терміна "Apple Watch" за шестимісячний період з Грудня 2018 по квітень 2019 року. Вікно з'явилося відразу після того, як Apple представила функцію виявлення аномальних серцевих ритмів і після публікації дослідження, яке відстежує, наскільки добре годинник може виявляти фібриляцію передсердь.

Apple Watch Series 6

Популярні новини зараз

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Показати ще

Вони знайшли записи 264 пацієнтів, які заявили, що їх годинник Apple Watch відзначили тривожний серцевий ритм. З цієї групи 41 прямо згадав отримання попередження зі своїх годин. Половина пацієнтів вже мали діагноз серцевої недостатності, у тому числі 58, у яких раніше була діагностована фібриляція передсердь. Приблизно дві третини мали симптоми, включаючи запаморочення або біль у грудях.

Тільки 30 пацієнтам, які брали участь у дослідженні, був поставлений діагноз хвороби серця після відвідування лікаря. Таким чином, більшість даних кардіомоніторів, ймовірно, були хибнопозитивними, говориться в дослідженні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск знову здивував весь світ, повідомивши, що коронавірус не такий вже й небезпечний, і коли вакцина стане доступною для всіх, він від неї відмовиться. Зазначимо, що кількість смертей від вірусу в усьому світі перевищила 1 мільйон людей.

Як повідомляв Знай.uа, бездротові навушники Marshall готові здивувати своїх фанатів. Творці повідомляють, що автономність у них на рекордному рівні, так що про підзарядку переживати явно не варто.

Також Знай.uа повідомляв, головна функція Apple Watch 6 працює несправно. Повідомляється, що оксиметр показує некоректні дані, та й медичним девайсом він не є, так що сприймати його показники всерйоз не варто.