Американський мільярдер Ілон Маск продемонстрував технологію, засновану на використанні комп'ютерного чіпа всередині голови для управління мозком.

Читайте Знай в Google News!

Під час демонстрації відео в п'ятницю Маск детально розповів про систему під назвою Neuralink. Крім керівництва стартапом Neuralink, Маск також очолює компанію з виробництва електромобілів Tesla і американську космічну компанію SpaceX.

Маск сподівається, що цю технологію можна буде використовувати для лікування нервових розладів і допомогти постраждалим від травм хребта відновити рухливість. Маск також вважає, що система може бути використана в майбутньому для поліпшення інтелекту, щоб допомогти людям не відставати від суперкомп'ютерів і технологій штучного інтелекту (ШІ).

Під час демонстрації Маск продемонстрував модель пристрою Neuralink. Його ширина становить близько 23 міліметрів. Він призначений для імплантації в череп людини. Маленькі дроти з'єднували пристрій безпосередньо з мозком.

Популярні новини зараз

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає

Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине

Показати ще

Система Neuralink в даний час проходить випробування на свинях, і в майбутньому планується отримати схвалення уряду на проведення випробувань на людях.

Головний хірург Neuralink, доктор Метью Макдугалл, сказав, що в перших випробуваннях компанії на людях буде брати участь невелика кількість людей. Тести будуть спрямовані на лікування людей, які страждають паралічем - станом, при якому хтось не може рухатися або відчувати все або частину свого тіла.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск мало не вперше прокоментував інформацію про потенційний злом Tesla. Нагадаємо, що співробітника компанії хотіли підкупити, щоб він завантажив в базу даних шкідливий код. Однак, співробітник повідомив про пропозицію ФБР, і вони успішно заарештували російського хакера.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google випустила новий сервіс для дітей. Мова йде про Kid Space, яка має в собі купу цікавого контенту, включаючи ігри, відео, і книги.

Також Знай.uа трейлер гри Call of Duty на консоль розкрив дату виходу довгоочікуваної Sony PlayStation 5. Повідомляється, що консоль почнуть продавати перед початком Різдва, тобто в листопаді.