Microsoft доповнила повільно зростаючу купу технологій, спрямованих на виявлення синтетичних носіїв (також відомих як діпфейкі), запустивши інструмент для аналізу відео та фотографій з метою отримання оцінки маніпуляцій.

Читайте Знай в Google News!

Інструмент, який називається Video Authenticator, забезпечує те, що Microsoft називає "відсотковою ймовірністю або оцінкою достовірності".

"У випадку з відео він може надавати цей відсоток в реальному часі для кожного кадру під час відтворення відео", - йдеться в повідомленні блогу, присвяченому цій технології. "Він працює, виявляючи межу накладення діпфейка і тонких елементів вицвітання або відтінків сірого, які не можуть бути виявлені людським оком".

Кращі альтернативи Microsoft Office, pinterest.ru

Популярні новини зараз

Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал

570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати

Тарифи на електроенергію зростуть: на які квитанції українцям очікувати з 1 листопада

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Показати ще

Якщо якийсь онлайн-контент виглядає реальним, але погано "пахне", швидше за все, це високотехнологічна маніпуляція, яку намагаються видати за реальну - можливо, зі злим наміром дезінформувати людей.

І хоча безліч діпфейків створюється з абсолютно різними намірами - щоб вони були забавними або розважальними-вирвані з контексту, такі синтетичні медіа все ще можуть жити власним життям у міру свого поширення, що означає, що вони також можуть обдурити нічого не підозрюють глядачів.

Microsoft, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск мало не вперше прокоментував інформацію про потенційний злом Tesla. Нагадаємо, що співробітника компанії хотіли підкупити, щоб він завантажив в базу даних шкідливий код. Однак, співробітник повідомив про пропозицію ФБР, і вони успішно заарештували російського хакера.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google випустила новий сервіс для дітей. Мова йде про Kid Space, яка має в собі купу цікавого контенту, включаючи ігри, відео, і книги.

Також Знай.uа трейлер гри Call of Duty на консоль розкрив дату виходу довгоочікуваної Sony PlayStation 5. Повідомляється, що консоль почнуть продавати перед початком Різдва, тобто в листопаді.