Microsoft приєдналася до Epic Games як союзника в судовому спорі між технологічною компанією з виробництва відеоігор з Кері і Apple.

Читайте Знай в Google News!

Глава Xbox Філ Спенсер заявив у неділю в Твіттері:"забезпечення Epic доступу до найновіших технологій Apple є правильним рішенням для розробників [ігор] та геймерів".

смартфон, фото Pxhere

Початкова боротьба була зосереджена навколо популярної в усьому світі Fortnite від Epic і за право продавати внутрішньоігрові товари для додатків без сплати 30% комісійних Apple і Google, проте суперечка розширився і включив потужний і популярний движок розробки ігор Unreal від Epic. Unreal використовується для декількох типів проектів, таких як ефекти CGI з Epic, які отримують ліцензійні збори.

Популярні новини зараз

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали

Показати ще

Кевін Геммілл, генеральний менеджер Microsoft з досвіду розробників ігор, повідом в заяві, поданій до суду, що розглядав апеляцію Epic про заборонний судовий наказ, що забороняє Apple обмежити Epic доступ до її iOS і App Store:

"Якщо Unreal Engine не може підтримувати ігри для iOS або macOS, Microsoft буде необхідно вибирати між відмовою від своїх клієнтів і потенційних клієнтів на платформах iOS і macOS або вибором іншого ігрового движка при підготовці до розробки нових ігор ...

"Відмова Apple від Epic щодо розробки та підтримки Unreal Engine для iOS або macOS завдасть шкоди творцям ігор і геймерам".

смартфон, gettyimages

Microsoft і Xbox також випускають Gears of War, колишню франшизу Epic Games.

Слухання призначено на понеділок вдень в окружному суді США Північного округу Каліфорнії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple вирішила знизити вартість виробництва iPhone 12 за рахунок здешевлення компонентів. Звичайно, Смартфони отримають підтримку 5G, але цей факт істотно збільшить підсумкову вартість, так що компанія хоче знайти компроміс якості і ціни.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla розробила іграшкову Tesla Model Y для маленьких водіїв. Повідомляється, що за автомобіль попросять всього лише 100 доларів, а розробкою дизайну займалися фахівці з Tesla.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Google прибрала докучливу функцію в сервісі Фото. Повідомляється, що при використанні портретного режиму сервіс створював відразу 2 фото, що дратувало користувачів. Тепер такого не буде.