Як повідомляє ZDNet, Mozilla і Google розширили свої домовленості, щоб Google залишалася пошуковою системою за замовчуванням в браузері Firefox як мінімум до 2023 року. Компанії офіційно не оголосили про угоду, вартість якої, за оцінками ZDNet, становить від 400 до 450 мільйонів доларів на рік, але, як очікується, оголосять про неї пізніше цієї осені. Термін дії нинішньої домовленості закінчується в кінці 2020 року.

Ноутбук, фото: Pixabay

"Партнерство Mozilla в області пошуку з Google триває, і Google є пошуковою системою за замовчуванням в браузері Firefox у багатьох місцях по всьому світу, - повідомив офіційний представник Mozilla Джастін О'келлі в електронному листі The Verge. "Нещодавно ми розширили партнерство, і відносини не змінюються".

Цей крок відбувся у зв'язку з тим, що Mozilla щойно оголосила про плани звільнити 250 співробітників, що становить близько чверті її штату. Генеральний директор Mozilla Мітчелл Бейкер написав у своєму блозі, що пандемія коронавірусу "значно вплинула на наші доходи". У повідомленні блогу, що оголошує про зміни, Бейкер написав, що компанія зосередиться на створенні нових продуктів, "які люди люблять і хочуть використовувати", знову зосередить увагу на спільноті і визначить нові джерела доходів. У січні Mozilla також звільнила близько 70 осіб.

Ноутбук, фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

Показати ще

Google не відразу відповів на запити про коментарі в суботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Трамп продовжив дедлайн для TikTok - додаток хочуть заблокувати на території США. Правда, якщо ймовірність, що версію США додатки можуть купити такі компанії як Microsoft і Twitter.

Як повідомляв Знай.uа, популярний месенджер Telegram обзавівся відеодзвінками. Тепер користувачі можуть дзвонити безкоштовно всім користувачам, у яких включена ця функція. Тепер месенджер може змагатися нарівні з Viber і WhatsApp.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Huawei припиняє підтримку смартфонів на Android. Відзначити. що з 14 агуста компанії заборонено оновлювати Android, так що смартфони не отримають ніяких оновлень, в тому числі і поліпшення безпеки.