Експерти з безпеки детально виклали ряд побоювань після оголошення в понеділок Федерального бюро розслідувань про офіційне закінчення терміну служби Windows 7. У повідомленні приватної галузі, вперше висвітленому ZDNet, говориться, що ФБР " виявило кіберзлочинців, націлених на інфраструктуру комп'ютерної мережі. після того, як операційна система перестане працювати", і додав, що "продовження використання Windows 7 на підприємстві може надати кіберзлочинцям доступ до комп'ютерних систем".

робота за ноутбуком, фото: Pxhere

"З часом Windows 7 стає все більш вразливою для експлуатації через відсутність оновлень безпеки і виявлених нових вразливостей. Оскільки все менше клієнтів можуть підтримувати виправлену систему Windows 7 після її закінчення, кіберзлочинці будуть продовжувати розглядати Windows 7 Як програмну мету", - йдеться в повідомленні ФБР.

Microsoft оголосила про завершення терміну служби Windows 7 з 14 січня, але тисячі лікарень, шкіл та урядових установ все ще використовують цю операційну систему з різних причин. ФБР додало, що під час епідемії WannaCry в 2017 році на 98% заражених комп'ютерів була встановлена непропатченная версія Windows 7.

Windows 10, gettyimages

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Android-смартфонах з'явиться секретна папка для зберігання файл. Повідомляється, що Google впровадить в нову версію ОС папку, для входу в яку система попросить ввести пін-код. Досить зручна функція, якщо врахувати, що в деяких країнах смартфонами користуються відразу кілька людей.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення Google Chrome дозволить позбутися від докучливих повідомлень в самому браузері. Повідомляється, що функція буде доступною в найближчому оновленні.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 обзаведеться унікальною фішкою. йдеться про магніт, який буде розташований під задньою кришкою, а потрібен він для бездротової зарядки, яку компанія представить разом зі смартфоном.