Google видалив близько 2500 китайських каналів на YouTube. Google стверджує, що усуває дезінформацію на платформі обміну відео. Згідно з доповіддю Gadgets360, канали, які були видалені в другому кварталі цього року, зазвичай публікували спамерський контент. Останнім часом уряд США також обмірковує заходи з очищення App Store від усіх китайських додатків.

смартфон, gettyimages

Згідно з щоквартальним бюлетенем компанії, в ньому говориться, що канали були видалені в період з квітня по червень 2020 року в рамках триваючого розслідування скоординованих операцій впливу, пов'язаних з Китаєм. Однак у ньому не вказані назви каналів і кілька інших деталей, крім посилання на відео з аналогічною діяльністю, виявленої Twitter.

Компанія Graphika, що займається аналітикою соціальних мереж, виявила цю дезінформаційну кампанію в квітні. І канали YouTube, які беруть участь у такій діяльності, як правило, розміщували спам і контент неполітичного характеру.

смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Але мало хто з них, за даними Google, стосувалися політики. Також посольство Китаю в США поки не відреагувало на цю акцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Android-смартфонах з'явиться секретна папка для зберігання файл. Повідомляється, що Google впровадить в нову версію ОС папку, для входу в яку система попросить ввести пін-код. Досить зручна функція, якщо врахувати, що в деяких країнах смартфонами користуються відразу кілька людей.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення Google Chrome дозволить позбутися від докучливих повідомлень в самому браузері. Повідомляється, що функція буде доступною в найближчому оновленні.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 обзаведеться унікальною фішкою. йдеться про магніт, який буде розташований під задньою кришкою, а потрібен він для бездротової зарядки, яку компанія представить разом зі смартфоном.