Останні звіти показують, що TikTok готується до будівництва свого першого Центру обробки даних в Європі в Ірландії. Вартість проекту складе 500 мільйонів доларів. Дата-центр буде служити сховищем для відео, повідомлень та інших даних від європейських користувачів. На даний момент всі призначені для користувача записи TikTok зберігаються в США, а резервні копії - в Сінгапурі.

смартфон в руках, фото Pxhere

Оголошення надійшло у зв'язку з тим, що США змушують TikTok продавати і погрожують заборонити його з "міркувань національної безпеки". Microsoft зараз стежить за переговорами. За словами TikTok, створення Європейського хабу є частиною довгострокового плану. Також Тео Бертрам, директор TikTok з європейської громадської політики, сказав: "це величезні інвестиції. Це знаменує нашу довгострокову прихильність Європі, і я думаю, що це важливе послання для наших користувачів і авторів".

смартфон у руках, фото Pxhere

Головний європейський директор із захисту даних TikTok в даний час знаходиться в Дубліні і займається деякими необхідними питаннями. Комісія з захисту даних Ірландії веде переговори з компанією від імені інших країн ЄС для вирішення проблем конфіденційності. За даними TikTok, ці інвестиції призведуть до створення сотень робочих місць.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Android-смартфонах з'явиться секретна папка для зберігання файл. Повідомляється, що Google впровадить в нову версію ОС папку, для входу в яку система попросить ввести пін-код. Досить зручна функція, якщо врахувати, що в деяких країнах смартфонами користуються відразу кілька людей.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення Google Chrome дозволить позбутися від докучливих повідомлень в самому браузері. Повідомляється, що функція буде доступною в найближчому оновленні.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 обзаведеться унікальною фішкою. йдеться про магніт, який буде розташований під задньою кришкою, а потрібен він для бездротової зарядки, яку компанія представить разом зі смартфоном.