Ілон Маск привітав астронавтів НАСА Дуга Херлі і Боба Бенці в неділю після їх історичного приземлення в Мексиканській затоці на борту космічної капсули DragonX.

Виконавчий директор-мільярдер SpaceX відправився в Х'юстон з штаб-квартири компанії в Хоторне, штат Каліфорнія, щоб привітати їх. Він був явно схвильований. Це був перший випадок, коли приватна компанія прилетіла на МКС з космонавтами.

"Цей день знаменує нову еру освоєння космосу", - сказав Маск. "Я не дуже релігійний, але я молився про це".

Повернення додому Херлі і Бенкен також ознаменувало закінчення двомісячного перебування в космосі, яке було першою місією НАСА з екіпажем з рідної землі за дев'ять років. Ці двоє людей почали свою подорож, коли вони вилетіли з мису Канаверал, штат Флорида, на борту ракети SpaceX Falcon 9 на Міжнародну космічну станцію 30 травня.

"Ласкаво просимо назад на планету Земля і спасибі за політ на SpaceX", - сказав Mission Control з штаб-квартири SpaceX. Маск написав у Твіттері: "Вітаємо SpaceX і НАСА із завершенням першого польоту Дракона з екіпажем!"

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Він додав смайлик з американським прапором, за яким послідувало "повернення", маючи на увазі суперництво з Boeing Co, через якого команда астронавтів компанії першої витягла американський прапор, залишений на космічній станції в 2011 році, коли остання місія з екіпажем була запущена з території США. Бенкен і Херлі повернули прапор на Землю, покладений в якості вантажу в ракеті.


Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на компанію Xiaomi подала в суд індійська компанія. Повідомляється, що китайська корпорація порушила кілька патентів при створенні некоторіх моделей смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple підтвердила перенесення презентації iPhone 12. Звичайно про причини корпорація не захотіла говорити, але інсайдери стверджують, що мова якраз в ланцюжку поставок деталей. Яблучна корпорація просто не встигає зібрати потрібну кількість гаджетів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google тепер робить резервну копію будь-якого смартфона на Android і iOS. Повідомляється, що нова функція дозволить фанатам Google відмовитися від iCloud на користь сервісів пошуковика.