Дослідницька компанія Canalys повідомила, що в другому кварталі 2020 року компанія Huawei вперше за 9 років не дозволила конкурентам Apple і Samsung зайняти перше місце по постачанню смартфонів.

Інформація про це з'явилася на сайті Canalys.

Згідно зібраних дослідниками даних, Huawei вдалося продати цілих 55,8 млн пристроїв. Хоч це і нижче торішніх продажів компанії за той же період на 5%, продажі конкуруючої Samsung зменшилися майже на третину - 30%. Корпорація займає другу сходинку в рейтингу.

Фото: Wikimedia

Всі експерти пов'язують таку статистику з пандемією коронавірусу. Китай першим встав на ноги після удару по економіці; поки магазини електроніки по всьому світу закривалися, завдаючи збитки Samsung і Apple, продажі Huawei на вітчизняному ринку дозволили компанії піднятися на вершину рейтингу. Хоча популярність смартфонів Huawei зросла в Китаї на 8%, продажу за кордоном впали на 27%.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На даний момент 70% продажів китайської компанії припадають на вітчизняний ринок. Однак, як стверджують аналітики Canalys, зміцнення позицій на китайському ринку не достатньо для утримання лідерської позиції за Huawei. За їхніми прогнозами, ситуація різко зміниться, ледь пандемія вщухне.

https://www.youtube.com/watch?v=1rIO9Myxvt4

Нагадаємо, раніше названа дата виходу бюджетного Google Pixel 4A.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Huawei виплатить Qualcomm штрафні $1.8 мільярда, перші подробиці.

Також Знай.иа" писав, що вчені цілий рік перевіряли, підслуховують нас смартфони: все виявилося набагато гірше.