Уразливість під кодовою назвою BootHole дозволяє зловмисникам втручатися в процес завантаження, що передує запуску самої операційної системи (ОС).

Синій екран смерті Windows, pexels.com

Цей процес спирається на компоненти, відомі як завантажувачі, які відповідають за завантаження вбудованого програмного забезпечення всіх компонентів апаратного забезпечення комп'ютера, на яких працює справжня ОС.

BootHole - це уразливість в GRUB2, одному з найбільш популярних на сьогоднішній день компонентів завантажувача. В даний час GRUB2 використовується в якості основного завантажувача для всіх основних дистрибутивів Linux, але він також може завантажуватися і іноді також використовується для систем на базі Windows, macOS і BSD.

Вразливість BootHole була виявлена на початку цього року дослідниками з Eclypsium. Фактичні технічні подробиці про помилку були опубліковані сьогодні в блозі Eclypsium.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Дослідники кажуть, що BootHole дозволяє зловмисникам втручатися в компонент GRUB2, щоб вставляти і виконувати шкідливий код під час процесу завантаження, дозволяючи ефективно зловмисникам впровадити код, який повністю контролює ОС, запущену пізніше.

Windows 10, gettyimages

Це означає, що мільярди пристроїв на Linux і Windows перебувають під загрозою злому з боку хакерів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили список безкоштовних ігор для передплатників PS Plus. Всі ці ігри будуть доступні протягом серпня, так що геймерам точно вистачить часу, щоб оцінити ці проекти.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony натякнула на вихід двох телевізорів власного виробництва. Повідомляється, що ці новинки відмінно підійдуть для гри на консолі PlayStation 5. Правда, якщо консоль і покажуть до кінця осені, то телевізори точно з'являться у продажу набагато раніше. Правда, цінники будуть по кишені далеко не всім, судячи з їх можливостями і характеристиками.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Brabus представила люксовий модифікацію для Mercedes-Benz GLB. Автомобіль отримав оновлений зовнішній вигляд, а також поліпшені характеристики двигуна. Повідомляється, що його можна як заниження, так і підняти дорожній просвіт. Правда, такі модифікації не з дешевих.