Apple в Ірландії виграла апеляцію проти податкового рішення Європейської комісії в 13,1 млрд євро.

Генеральний Суд Європейського Союзу (GCEU) скасував рішення, прийняте Комісією щодо податкових рішень Ірландії на користь Apple.

Apple Watch, gettyimages

Згідно GCEU, комісія була неправа, заявляючи, що Apple Sales International і Apple Operations Europe отримали виборче економічну перевагу і, відповідно, державну допомогу.

У ньому говориться, що комісія не показала “у відповідності з необхідним правовим стандартом”, що Apple користується преференційним режимом, який становить незаконну державну допомогу. Іншими словами, компанія отримала пільги на оренду офісів, а податки платити вона відмовилася. Компанія запевняє, що для неї працював режим пільг, але влада країни стверджує протилежне.

Популярні новини зараз

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Показати ще

Apple, Тім Кук // фото Getty Images

“В Ірландії завжди було ясно, що не було ніякого спеціального режиму для двох компаній Apple - ASI і AOE. Правильна сума ірландського податку була нарахована ... у відповідності з звичайними ірландськими правилами оподаткування”, - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що люксовий електрокар Tesla Model 3 розвалилася після дощу. Власник авто повідомляє, що під час дощу він їхав по дорозі, як раптом почув гучний звук. Посл паркування він виявив, що його бампер просто відвалився від задньої частини авто. У компанії повідомили, що цей випадок під гарантію не потрапляє.

Як повідомляв Знай.uа компанія Vivo анонсувала ігровий смартфон, який зможе зарядитися повністю всього лише за 30 хвилин. Повідомляється, що компанія впровадила в смартфон підтримку зарядки до 120W, що на сьогоднішній день є абсолютним рекордом.

Також Знай.uа повідомляв, що Google Chrome отримав корисну функцію, яка буде доступною як на смартфонах, так і комп'ютерах і ноутбуках. Повідомляється, що тепер браузер зможе знижувати якість відео для тих, у кого слабкі девайси.