Jaguar оголосив про співпрацю з містом Осло у рамках першого у світі проекту по створенню інфраструктури бездротової зарядки для таксі.

Британський автовиробник візьме участь у програмі “ElectriCity”, приєднавшись до таких компаній, як Cabonline, Fortum Recharge і Momentum Dynamics, для створення мережі потужних бездротових зарядних станцій для таксі в норвезькій столиці.

Jaguar Land Rover надасть 25 моделей I-Pace для Cabonline, найбільшого оператора таксі в Північних країнах, а Forum Recharge підтримає установку і електрифікацію проекту. Momentum Dynamics буде відповідати за розвиток технологій.

Бездротова зарядка Jaguar, carscoops

Мета полягає в тому, щоб продемонструвати, що інфраструктура бездротової зарядки може бути реалізована практично в будь-якому місці і допомогти прискорити впровадження електромобілів в усьому світі. Парк моделей Jaguar I-Pace розроблений для використання технології бездротової зарядки Momentum Dynamic, а команда інженерів обох компаній допоможе у тестуванні.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Jaguar, carscoops

Водіям таксі потрібна система зарядки, яка не відволікає їх від маршруту в робочий час. У рамках проекту планується встановити кілька зарядних пластин потужністю від 50 до 75 кВт кожна, послідовно встановлених на землі в місцях посадки і висадки , Це дозволить таксі стягувати плату в очікуванні наступного тарифу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple раптово оновила функціонал бездротових навушників AirPods Pro. Повідомляється, що тепер навушники можуть підключатися до працюючого гаджету самостійно, і перемикатися між девайсами, якщо помітить, що власник користується одним з них.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple приховала одне з оновлень MacOS Big Sur. Мова йде про інтерфейсі у налаштуваннях про акумуляторі. Деяких функцій стало менше, а деякі, навпаки, поліпшили для якісної та корисної роботи. Проте, компанія під час презентації про це вирішила промовчати, чим і здивувала фанатів.

Також Знай.uа повідомляв, популярний месенджер Telegram обзавівся популярної функцією. Тепер він може здійснювати відеодзвінки, так що додаток може конкурувати з Viber і WhatsApp.