Частина додатків, які користувачі Android мають можливість знайти і завантажити в Google Play Store, можуть зашкодити їх смартфонам. Втім, це не новина, так як експерти з безпеки мало не щотижня говорять про нових програмах, які насправді є шкідливим кодом, і після скачування на смартфон вони можуть зламати систему і отримати доступ до даних користувача, включаючи фото, листування в соцмережах і навіть дані банківських карт.

смартфон, фото Pxhere

Тим більш небезпечними стають програми, оскільки більшість з них орієнтована на підліткову аудиторію, і далеко не всі з них ознайомлені з системою безпеки.

Повідомляється, що віруси виявлені в додатках Speed Message-Beautiful and cute і Botmatic Messages. На жаль, наявність шкідливого коду було виявлено не відразу, так що шпигунське ПО скачало величезна кількість Android-юзерів.

смартфон у руках, фото: pxhere

Популярні новини зараз

Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати

Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагман Huawei 40P розчарував експертів якістю звучання динаміків. І хоча смартфон має одну з кращих камер на сьогоднішній день, динаміки сильно псують загальне відчуття від смартфона.

Як повідомляв Знай.uа користувачі Windows 10 виявили новий баг. Повідомляється, що тобі принтери, які з'єднуються з комп'ютером через USB-порт не можуть працювати з ОС, пристрій просто не бачить його.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Nubia представила незвичайний смартфон. Гаджет має прозору задню кришку, через яку можна розгледіти чіпсет, акумулятор і вентилятор, який охолоджує гаджет.