Дональд Трамп повинен підписати указ в цей четвер про зміну закону, який раніше захищав власників соціальних мереж від відповідальності за вміст, розміщений їх користувачами.

Цей крок слідує за погрозами з боку президента з регулювання або закриття соціальних мереж, обвинувачених у спробі вплинути на політику країни. Це сталося після того, як Twitter опублікував попередження, яке закликає користувачів перевірити достовірність повідомлень Дональда Трампа.

Дональд Трамп, фото: timesofisrael

Нинішній орендар Білого дому, який балотується на другий термін в листопаді, вважає це попередження втручанням у президентські вибори.

Конкретно, Федеральна комісія по зв'язку (FCC) тепер буде змушена перевіряти, чи використовує соціальна мережа політичні прийоми для модерування контенту.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

У проекті указу також повідомляється, що полюс цифровий стратегії Білого дому знову встановить інструмент, що допомагає громадянам повідомляти про випадки порушення цензури в мережі.

Цей інструмент буде збирати скарги на онлайн-цензуру. Крім того, він передасть їх у Міністерство юстиції та Федеральної торгової комісії (FTC).

Трамп, фото: з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти з DxOMark перевірили iPhone 11 на якість звуку. На диво, смартфон впорався з усіма завданнями, і навіть зайняв 5 місце в списку. Не дивно, що він є найбільш продаваним смартфоном за 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа компанія Tesla знизила ціни на свої авто. На деякі з моделей діє знижка в 2500 доларів, а на деякі й зовсім 5 тисяч доларів, що досить непогано, враховуючи популярність електрокарів.

Також Знай.uа повідомляв, що учені виявили останки мамонтів, які загрузли в болоті. Що дивно, на цьому болоті була побудована військова база, але це не завадило археологам зробити сенсаційне відкриття.