Глава приватної космічної компанії SpaceX Ілон Маск підтримав колег по галузі Virgin Orbit, чий випробувальний повітряний старт ракети LauncherOne вчора закінчився невдачею.

Сам же Маск висловив підтримку в Твіттері.

"Шкода чути. Орбіта – це непросто. У нас на це пішло чотири спроби з Falcon 1", – написав Маск. Таким чином геній-мільярдер повідомив, що все виходить далеко не з першого разу, особливо, коли справа стосується космосу і його вивченням.

"Цінуємо це, Ілон. Ради тим даним, які змогли отримати сьогодні", – відповіли йому співробітники компанії британського мільярдера Річарда Бренсона.

Маск і Граймс, фото: Getty Images

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Що стосується події, сама місія є успішною. В ніч на 26 травня Virgin Orbit успішно виконала всі передстартові процедури. У компанії пишуть, що після від'єднання на LauncherOne сталося штатний включення двигуна першого ступеня, ракета була в стабільному політ, але незабаром "сталася аномалія", після чого місію "благополучно завершили".

Правда, в компанії повідомили, що сподівалися на більше, але і отриманих даних досить, щоб інженери використовували їх у наступні рази.

До того ж, галва компанії повідомив, що запуск наступної ракети вже не за горами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.