Не секрет, що віртуальні гонки вже нарівні з реальними гонками, і це стосується навіть Формули-1. Водій Audi Formula E Даніель Абт був дискваліфікований і змушений заплатити 10 000 євро ($ 10 900,00) на благодійність за участь професійного гравця в офіційній гонці кіберспорту.

Німець, який приніс свої вибачення за те, що “викликав допомогу ззовні”, також був позбавлений всіх очок, виграних на сьогоднішній день в гонці “All at Electric Challenge”, в якій водії використовують дистанційні симулятори.

“Я не сприймав це так серйозно, як слід було б”, - сказав 27-річний підліток, приймаючи покарання за спортивні проступки.

“Я особливо шкодую про це, тому що я знаю, скільки праці вкладено в цей проект з боку організації Формули Тобто Я знаю, що у мого образи є гіркий присмак, але воно ніколи не малося на увазі з яким-небудь поганим наміром”.

Професійний геймер Лоренц Херцинг, “Дзвонар” Абта, був дискваліфікований всіх майбутніх раундів окремого конкурсу Challenge Grid.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Гонка на 15 кіл навколо віртуальної траси Berlin Tempelhof була виграна британцем Олівером Роулендом за Nissan e.dams, а бельгієць Стоффель Вандурн - другим за Mercedes.

Під час гонки Вандурн ясно дав зрозуміти, що його гонці на Твитче він підозрював, що хтось ще їде під ім'ям Абта і прикидається їм. Його підтримав Жан-Ерік Вернь, дворазовий чемпіон в реальних гонках.

“будь Ласка, попросіть Даніеля Абта поставити зум в наступний раз, коли він за кермом, тому що, як сказав Стоффель, я майже впевнений, що його там немає”, - сказав француз.

Геймери, скріншот: YouTube

Абт, який не брав участь у віртуальному подіумі ні в одній з попередніх гонок, не з'являвся на онлайн пост-гоночних інтерв'ю.

Однак лідер серії “Формула Е” в реальному житті Антоніо Фелікс да Коста виглядав менш стурбованим.

Повідомляється, що замість гонщика керував авто геймер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.