Засновник директор компанії DeviceLock Ашот Оганесян 8 травня повідомив, що у відкритому доступі з'явилася база даних 33,7 мільйона користувачів “Живого Журналу”. Схоже, дані мільйонів жителів Росії опинилися у відкритому доступі в мережі. До того ж, інформація актуальна і донині, і хакери точно не упустять можливість заробити на подібному.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Оганесян уточнив, що витік даних стався в 2014 році, але у відкритий доступ базу ще не публікували. DeviceLock проаналізувала дані і заявила, що “майже 69% пар пошта/пароль виявилися унікальними і ніколи раніше не зустрічалися в інших витоках”, що тільки підтверджує той факт, що витік може завдати колосальної шкоди мільйонам користувачів журналу.

Представник Rambler Group, якій належить "Живий Журнал", заявив, що компанія “не визнає інформацію про витік”.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Популярні новини зараз

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Meizu представила унікальний павербанк, який має купу крутих функцій. Приміром, він має 2 різних роз'єму для гаджетів, а також цифровий дисплей, що відображає потужність і відсоток зарядки самого повербанка. За новинку попросять сущі копійки.

Як повідомляв Знай.uа голова Xiaomi назвав кращий смартфон компанії за всю її історію. Звичайно ж, мова йде про флагман, який перевернув ринок смартфонів своїми флагманськими на той момент специфікаціями, але низьким цінником.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft приступила до впровадження травневого update 10, яке принесе купу корисних змін, в тому числі і змінений інтерфейс.