Франція звинуватила Apple в підриві зусиль по боротьбі з коронавіруса, оскільки виробник смартфонів iPhone відмовився допомогти зробити їх більш сумісними з додатком відстеження контактів StopCovid. Схоже, між корпорацією і урядом Франції виникло непорозуміння.

Паспорт у смартфоні, скріншот: YouTube

Не секрет, що багато розробники створили програми для відстеження зараження між людьми. Сама система працює на Bluetooth, але в смартфонах Apple принцип роботи трохи інший. Bluetooth може працювати тільки тоді, коли програму включено. Звичайно ж, це незручно, і франція попросила Apple зробити виняток.

Однак, яблучна корпорація відмовилася робити цю послугу.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Популярні новини зараз

Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації

Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію

Головне за 29 вересня: monobank блокує рахунки, за куб заплатимо 104 гривні, а проїзд подорожчає на 50%

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Показати ще

Міністр сказав, що не може пояснити причину рішення Apple. За його словами, програма повинна бути готова до поширення 2 червня, незалежно від позиції Apple, і вступить у фазу тестування вже на наступному тижні, коли країна почне знімати блокування. Сама ж Apple відмовилася від коментарів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти розповіли, які автомобілі викрадають найчастіше. Звичайно ж, під прицілом дорогі автомобілі, так як і можна вигідно продати, або ж розібрати на деталі і продавати окремо частинами. Серед усіх крадених авто в Україні лідирують автомобілі марки Toyota.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали дату виходу Sony PlayStation 5. Інсайдери очікують, що новинку покажуть вже 4 червня, так що чекати залишилося трохи менше місяця. Ми практично всі знаємо про консолі, крім її зовнішнього вигляду. Однак до початку літа ми побачимо, як новинка відрізняється від свого попередника, якого показали публіці ще в 2013 році.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Facebook готує велике оновлення для користувачів. Звичайно ж, мова поки йде про Android-версії, а зміни торкнуться самого додатка соцмережі. Швидше за все, найближчим часом оновлення з'явиться і на iPhone.