Дослідники з Гонконгу представили новий тип дезінфікуючого засобу — воно допоможе знизити рівень поширення коронавіруса і боротися з майбутніми хворобами. Вчені університету науки і технології (HKUST) розробили засіб, який може захистити поверхні від вірусу на термін до 90 днів. На сьогоднішній день це рекордний показник, так як інші засоби на основі спирту не можуть знищувати вірус протягом такого тривалого періоду.

Коронавірус, фото: Getty Images

До того ж, властивості таких антисептиків зникає по мірі випаровування спирту в них, що відбувається дуже швидко.

Новий спрей складається з мільйона полімерних нанокапсул, які прилипають до поверхонь і залишаються там після висихання рідини-носія. Що дивно, цей спрей залишається неактивним до тих пір, поки до нього не сядуть. Воно ефективно не тільки проти коронавіруса, так що його застосування обмежується лише фантазією.

Довговічність MAP-1 буде змінюватись в залежності від того, як часто торкалися поверхні - воно може бути ефективна до 90 днів. Найкраще спрей працює на твердих поверхнях — дверних ручках, стільницях і поручнях. Після тестування, проведеного HKUST, компанія Germagic погодилася поширювати MAP-1. Подібний спрей сильно стане в нагоді в магазинах та інших людних місцях

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі з'явився список смартфонів, які зможуть оновитися до MIUI 12 і Android 11. Сама ж прошивка додасть у роботу гаджета величезну кількість нових функцій, перероблений дизайн і поліпшену оптимізацію роботи програм.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали дизайн Windows 20. Правда, це справа рук дизайнера, який зумів поєднати інтерфейс Windows 10 з MacOS від Apple. Виглядає все максимально стильно.

Також Знай.uа повідомляв, що власники новеньких iPhone SE зіткнулися з неприємним обмеженням. Виявилося, смартфон не здатний виконувати одну функцію, яка доступна на смартфонах iPhone 11. Схоже, компанія зробила це спеціально, але не повідомила про це користувачів.