Наші телефони, планшети і будь-які комп'ютерні пристрої уразливі для атак, якщо ми не будемо обережні. Один з простих способів проникнення хакерів на наші пристрої - через програми, які ми встановлюємо. Нещодавнє дослідження експертів з CyberNews розкрило дивну мережа кібератак. Ця секретна група налічує не менше 27 розробників програм зі 101 додатком. Разом ці підозрілі програми нині мають понад 68 мільйонів установок. Ця дивна мережа, здається, копіює додатка один одного, і більшість їх додатків ідентичні популярним. Згідно CyberNews, в цій мережі є багато дивного.

Небезпечні програми, gizchina

У кожного розробника є ім'я, що складається з двох частин - мабуть, ім'я і прізвище (в основному західні імена). Крім того, деякі імена розробників, очевидно, є підробленими. Наприклад, розробники Lukas Podolskies і Kylian Mbapee точно не справжні. Це тому, що Кайлиан Мбаппе (французький) і Лукас Подольскі (німецький) - популярні футболісти. Чому розробник використовує ім'я популярного персонажа для розробки програми?

Існує ще один доказ того, що ці програми є шкідливими і небезпечними. Просто глянувши на необхідні дозволи, ви зможете дізнатися, що вони створюють загрозу конфіденційності і безпеки.

Небезпечні програми, gizchina

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

Ці програми, швидше за все, крадуть ваші дані (особисті зображення / відео, місцезнаходження, документи) і продають за високою ціною. Оскільки їх зв'язок прихована, і вони працюють з невідомого джерела, ніхто не знає, хто вони. Після надання цих дозволів додатки можуть запускати програми-вимагачі та керувати вашим пристроєм.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple поступово переманює Android-користувачів на свою сторону. Корпорація недавно випустила перший бюджетний смартфон, а перенесення даних між смартфонами зробили максимально простими, незалежно від ОС.

Як повідомляв Знай.uа остання консоль від Sony продається за копійки. Мова йде про консолі PlayStation Classic, і компанія зробила подобу ретро-консолі, щоб викликати ностальгію у користувачів. Однак, консоль продається не так добре, як хотілося б користувачам.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi приготувала оновлення ОС MIUI 12 для своїх смартфонів. Для власників деяких моделей з'явилася можливість перевірити сумісність. Для цього потрібно всього лише завантажити додаток з Google Play і запустити його.