Вчені розробили вакцину проти хвороби Альцгеймера, яка може кардинально поміняти звичні методи лікування. Вона змогла змінити атрофоване мозкова речовина мишей, блокуючи білок, що викликає захворювання. Дослідження було опубліковане в онлайн-версії британського наукового журналу Nature.

Лікарі, скріншот з відео

Проте, є один нюанс. Вчені стверджують, що знадобиться ще величезна кількість досліджень перед тим, як випробовувати препарат на людях. Втім, прогнози від вчених досить оптимістичні.

Лікарі, скріншот з відео

Хвороба Альцгеймера та інші форми деменції характеризуються аномальним накопиченням тау-білків у мозку. У ході дослідження вченим вдалося ввести ген у нешкідливий вірус, щоб змусити його виробляти білок. В результаті організм зміг усунути тау-білка в мозку, у зв'язку з чим

Популярні новини зараз

Ухилянти та втікачі можуть спати спокійно: адвокат розповів про особливості повісток

За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple хоче випустити черговий гаджет. Мова йде про бездротової зарядки, яка помістилася у форм факторі звичайного килимка для мишки. Дивно, але компанія змогла впровадити в сам гаджет процесор від смартфонів A11, який раніше використовувався при складанні смартфонів за типом iPhone X.

Як повідомляв Знай.uа, спирт може нашкодити вашим гаджетам. Портативна консоль Nintendo може і зовсім не включитися після такої дезінфекції. Правда, компанія не назвала інші способи для дезінфекції консолі, так що ми рекомендуємо просто не виносити її за межі будинку.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені випадково зняли кільця Урану, які раніше були невидимими для вчених. Дивним є той факт, що кільця складаються з досить великих шматків астероїда, а пилу на кільці і зовсім немає.