Знищення лісів по всьому світу прискорює поширення різних хвороб. До такого висновку прийшла група вчених зі Стенфорда під керівництвом професора Лори Блумфілд.

вогнище у лісі, скріншот з відео

Не секрет, що людство перетворило більше половини Землі в сільськогосподарські зони. Найбільше страждають тропічні ліси, що не потрапили в національні парки — наприклад, в Африці за десятиліття вони скоротилися на 75%, і це не межа. Вирубка лісів по всьому світу не припиняється, а зелених зон - все менше.

Згідно з новим дослідженням, віруси, які можуть передаватися від тварин до людей, як той, який викликав пандемію коронавирусной інфекції, стануть більш поширеними. Основна причина цієї зміни - розвиток сільського господарства і вирубка лісів, які є домівкою для багатьох диких тварин.

Ліс, фото pxhere.com

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Експерти з'ясували, що велика ймовірність захворювання була у тих регіонів, де будинки були розташовані біля лісів, так як люди часто гуляли по зелених зонах, контактуючи з жителями цих лісів. Саме збільшений контакт з приматами тягне за собою підвищений шанс заразитися хворобою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.