Gazelle Tech вбудувала в електромобіль сворачиваемую сонячну панель. Батарея у вигляді тенту дозволить зарядити автомобіль, поки він припаркований, говорится в повідомленні компанії. Сам же тент віполнен з тканини, в яку вбудували єлементі солнечніх панелей. У розгорнутому вигляді він повністю закрівает автомобіль.

Розгортається сонячна батарея закріплена на двох стропах - за ним тент витягується із спеціальної сумки, розташованої на задньому бампері, і закриває всю машину приблизно за хвилину. Крім захисту від дощу і сонця, тент здатний заряджати електрокар.

За словами інженерів, що розгортається сонячна батарея за вісім годин може зарядити акумулятор достатньо, щоб автомобіль зміг проїхати додаткові 30 км. Прототип створений на базі електромобіля Gazelle з запасом ходу в 180 км. Можливо, подібна технологія буде впроваджуватися в автомобілі інших виробників, за типом Tesla.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.