Система, яку розробили вчені з Массачусетського технологічного інституту (MIT) допоможе відстежувати заражених коронавірусом по Bluetooth. Вона не буде порушувати конфіденційність. Правда, щоб застосовувати цю технологію, знадобиться час. Чи зможе з'явитися така технологія на території України - покаже час.

коронавірус в Україні, фото Pxhere

Одна з головних заходів щодо стримування поширення коронавіруса - відстеження, вона дозволяє владі контролювати місцезнаходження інфікованих і зупинити їх контакти з іншими людьми. Відстеження контактів вже довело свою ефективність у багатьох країнах світу, але активісти вважають, що це порушує недоторканність приватного життя. Втім, вчені з MIT змогли обійти цей нюанс, не порушуючи конфіденційності кожного користувача.

Система використовує сигнали Bluetooth ближньої дії, які передають смартфони. Ці сигнали являють собою випадкові ланцюжка чисел, які інші прилеглі смартфони зберігають в пам'яті пристроїв. Правда, ніхто крім вчених не зможе отримати дані зі смартфонів користувачів, так що дані залишаються в безпеці.

Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

У разі, якщо пацієнт дізнається, що він заражений, то він повинен завантажити повний список цифр, які його телефон передавав протягом останніх двох тижнів. Інші користувачі можуть перевірити, чи є в пам'яті їх телефонів ті цифри, які вказані в базі даних зараженого. Якщо вони збігаються, то користувач повинен здати тест на коронавірус і самоізолюватися, так як знаходився в межах 12 м від джерела вірусу.

На щастя, система не зачіпає недоторканність користувачів, а їх дані залишаються в безпеці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.