Sensor Tower, аналітична платформа, яка збирає дані про завантаження і використанні додатків для розробників, таємно збирала дані мільйонів користувачів Android і iOS через VPN і програми, що блокують рекламу, повідомляє Buzzfeed News.

Sensorr Tower, gizchina

У звіті також говориться, що компанія володіє не менше 20 додатками для Android і iOS з більш ніж 35 мільйонами завантажень. З них безкоштовні і безлімітні VPN, Luna VPN, мобільні дані і Adblock Focus були нещодавно доступні в Google Play Store, а Adblock Focus і Luna VPN були доступні в Apple App Store.

Однак Apple тепер видалила Adblock Focus, а Google видалила Mobile Data після того, як зв'язалися з BuzzFeed News. Компанії продовжують проводити розслідування з цього приводу.

Ось як все це працювало. Коли програма Sensor Tower встановлюється на пристрій, воно просить користувачів встановити кореневий сертифікат, який дозволяє Sensor Tower відслідковувати весь трафік і дані, що проходять через телефон.

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

смартфон, gettyimages

Sensor Tower обходить обмеження Apple і Google на привілеї кореневого сертифіката, вимагаючи від користувачів установки сертифіката через зовнішній веб-сайт. Компанія стверджує, що збирає тільки анонімні дані про використання та аналітиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Huawei планує повністю відмовитися від впливу США. Для цього корпорація хоче створити базові технології для своїх смартфонів, включаючи фабрики, програми та компоненти для смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали найбільш небезпечну ОС 2019 року. Звичайно ж, мова йде про Android, яка просто кишить вірусами і шкідливими програмами, а Google з цим нічого не може зробити.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі показали можливий інтерфейс Sony PlayStation 5. Сама по собі консоль з'явиться на публіці в 2020 році, але користувачі вже не можуть дочекатися, створюючи різні концепти і рендери.