Світ Android дуже великий і різноманітний, і це може негативно вплинути на його глобальну безпеку. Історія, яку ми збираємося розповісти вам, є прикладом і має в якості головного героя MediaTek. Це відомий тайваньський виробник процесорів для мобільних пристроїв.

Небезпечна уразливість, виявлена в чіпах MediaTek, яка піддає пристрою, є серйозною загрозою безпеки.

MediaTek, gizchina

MediaTek, фактично, вже в травні 2019 року, випустила патч, щоб виправити проблему. Проблема виникла, коли не всі виробники смартфонів впровадили її на своїх пристроях. Таким чином, цей експлойт був проаналізований і “використаний” членом XDA в позитивних цілях. Зокрема, експлойт використовувався для отримання кореневих дозволів на планшет Amazon Fire. Йому вдалося отримати root-права, скориставшись вразливістю чіпа MediaTek, повністю обійшовши розблокування завантажувача.

Іншими словами, хакери могли використовувати цю уразливість, щоб повністю керувати смартфоном на відстані, змінювати роботу смартфона і отримувати будь-яку інформацію.

Популярні новини зараз

Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

MediaTek випустила виправлення програмного забезпечення для уразливості з травня 2019 року, і Amazon був одним з виробників, який негайно запровадив його. На жаль, однак, на сьогоднішній день, до березня 2020 року, багато виробників ще не впровадили його для своїх пристроїв. MediaTek, на відміну від Google, не може навіть змусити виробників смартфонів впровадити програмний патч.

смартфон, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Valve показала відразу 3 геймплейний ролик продовження гри Half-Life. так як гра доступна тільки в VR, проект отримав купу цікавих геймплейних нововведень, які точно сподобаються користувачам.

Як повідомляв Знай.uа компанію Apple зобов'язали виплатити по 25 доларів за кожен iPhone, який яблучна корпорація цілеспрямовано уповільнювала. Схоже, кожному користувачеві можуть виплатити по 25 доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер назвав вартість геймерського смартфона Black Shark 3. Враховуючи, що гаджет отримає топову комплектацію, коштувати він буде дуже дешево як для смартфона з такою продуктивністю.