Музиканти і розробники програмного забезпечення створили алгоритм, який завершить десяту симфонію Бетховена, повідомляє Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ).

Нейромережа створює джаз

Проте розробники заявили FAZ, що вони не впевнені, як буде звучати фінальна композиція.

“Алгоритм непередбачуваний і дивує нас кожен день”, - говорить провідний розробник Матіас Редер. “Це як маленька дитина, що відкриває світ Бетховена”.

Людвіг ван Бетховен

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Ідея і фінансування проекту були надані німецької телекомунікаційної компанією Deutsche Telekom на честь 250-річчя композитора.

Симфонія, складена за алгоритмом, буде виконана у квітні оркестром Бонна Бетховена. Розробникам ще є над чим попрацювати.

Нагадаємо, що компанія Huawei може відмовитися від співпраці з Samsung. Повідомляється, що компанія може самостійно виготовляти компоненти для своїх смартфонів, що значно здешевить вартість майбутніх флагманів від китайців.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Qualcomm зайнялася розробкою нового iPhone 12. Головною фішкою флагмана стане наявність 5G мережі.

Також Знай.uа писав, що експерти обрали найбільш потужні смартфони листопада 2019 року. Серед них як і новинки, так і відомі всім флагманські моделі.