Дослідники безпеки в Check Point кажуть, що компанія виявила докази того, що китайським хакерам вдалося перехопити гроші в розмірі 1 млн. доларів під час банківського переказу між китайською венчурної фірмою і ізраїльським стартапом, і жодна з сторін не запідозрила недобре.

Фірма VC і стартап, чиї імена Check Point ще не опублікували, звернулися до охоронній фірмі після того, як кошти не надійшли. Як тільки експерти Check Point заглибились у деталі, вони виявили факт злому.

Після аналізу журналів сервера, електронних листів і комп'ютерів, що беруть участь в листуванні між компаніями, Check Point виявила деякі відхилення. Аналітики виявили, що деякі електронні листи були змінені. Інші навіть не були написані ні однією організацією.

Хакер

Побачивши оригінальну гілку електронної пошти з оголошенням про багатомільйонному фонді, хакер вжив заходів. Замість того, щоб відслідковувати наступні електронні листи шляхом створення правила автоматичної пересилання (стандартна практика в традиційних атаках), хакер почав із створення два схожих домену, і ніхто навіть не помітив підступу.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Нагадаємо, що компанію Google звинуватили в крадіжці текстів для пісень. Схоже, назріває гучний скандал, так як компанія просто використовує без дозволу величезну бібліотеку текстів для пісень.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi повідомила, що флагманський Xiaomi Mi Mix 10 отримає топовий процесор від Qualcomm. Девайс отримає потужний процесор, а також передову начинку і величезний акумулятор.

Також Знай.uа писав, що компанія SpaceX відправить у космос готель для роботів. Компанія відправить роботів на МКС, які будуть займатися виявленні пошкодження зовнішнього корпусу космічної станції.