Вчені назвали планету в сузір'ї Лева придатною для життя. Виявилося, що планета знаходиться за межами Сонячної системи і в її атмосфері знайдено водяний пар.

Це відкриття дало надію на те, що планета K2-18b та інші подібні їй планети можуть не тільки мати умови для життя, а також бути місцем проживання живих організмів. Про це пише The Guardian.

"Це перша потенційно заселена планета, для якої характерна потрібна температура і на якій, як ми тепер знаємо, є вода. Ця планета поки є найкращим кандидатом на населеність", — сказав астроном з Університетського коледжу Лондона Ангелос Циарас.

Планета K2-18b була вперше виявлена в 2015 році космічним телескопом "Кеплер" NASA. Вона більше Землі в два рази, а її маса перевищує масу нашої планети у вісім разів. Вона обертається навколо холодного червоного карлика, який у два рази менше Сонця і знаходиться на відстані 110 світлових років від нього.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Зірки, звані червоними карликами, випромінюють набагато менше тепла в порівнянні з Сонцем, але, оскільки K2-18b обертається досить близько від своєї зірки, температура на її поверхні досягає 10 градусів тепла.

У своїх пошуках життя за межами Землі вчені спираються в першу чергу на присутність води. Виявлення водяного пару в атмосфері K2-18b не доводить, що на поверхні цієї планети є вода. Але відкриття дозволяє поставити ще одну галочку в процесі пошуку світів, де є відповідні умови для органічного життя.

Нагадаємо, у NASA показали, як змінилася Земля за останні роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, глобальне потепління вперше "вбило" цілий вид тварин.

Також портал Знай.uа писав, що глобальне потепління дісталося до України: вчені показали катастрофічні цифри.