Британська компанія Malloy Aeronautics провела перші успішні випробування прототипу октокоптера, в якому замість традиційних поршневого двигуна внутрішнього згоряння або акумулятора використовується газова турбіна з електричним генератором. Схоже, настає нова ера дронов, в якій літальні апарати відмовляться від ДВС.

За словами розробників, такий тип силової установки через використання викопного палива має більш високу щільність збереженої енергії, ніж акумулятор, а також володіє перевагою перед поршневим двигуном завдяки більш високим співвідношенням потужності до маси, що важливо для застосування на мультикоптерах з невеликою масою корисного навантаження. Це означає, що дрон може літати швидше, далі і довше за рахунок нового виду двигуна і палива.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Максимальна маса корисного навантаження пристрою становить 30 кілограмів, що дозволяє встановити на нього компактну газотурбінну установку для вироблення енергії. До того ж, це досить величезний показник для дрона.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.