Одна справа, добровільно ділитися своїми діями по телефону з друзями та сім'єю, але деякі розробники заохочують трохи інше використання. Google видалив кілька додатків для Android, які відстежують людей, з Google Play. Це ще раз доводить те, що Google не здатна створити хороший захист, який буде захищати користувачів від небезпечних програм з вірусами.

Це сталося після того, як Avast виявив, що вони в основному призначені для переслідування. Як тільки потенційний шпигун отримує фізичний доступ до телефону, він встановлює програму для відстеження, який збирає важливі дані, такі як місце розташування, текстові повідомлення, історію дзвінків. Звичайно ж, всі ці дані збираються без відома користувачів, і вже тим більше без їх згоди. У будь-якому випадку, Google так і не зміг захистити мільйони користувачів, які вже завантажили ці додатки. Чому нові програми не перевіряються на наявність шкідливого коду перед появою в Google Play - невідомо.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Що стосується кількість заражених смартфонів, на даний момент їх більше 130 тисяч, і це тільки за офіційними даними.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Список небезпечних програм:

  • Track Employees Check Work Phone Online Spy Free
  • Spy Kids Tracker
  • Cell Phone Tracker
  • Mobile Tracking
  • Spy Tracker
  • SMS Tracker
  • Employee Work Spy

Нагадаємо, що хакери навчилися зламувати будь акаунт Instagram. Що дивно, хакери не зламують соцмережу, а лише користуються уразливими, які не змогла виправити компанія Facebook. Зазначимо, що на сьогоднішній день хакери обіцяють зламати будь-який аккаунт всього за 150 доларів, так що ваші дані під загрозою.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google, яка займається розробкою Android 10.0 Q, опублікувала список смартфонів, які зможуть оновитися до актуальної версії прошивки. Втім, варто відзначити, що серед смартфонів у списку більшість тих, які з'явилися на ринку ще в 2019 році.

Також Знай.uа писав, що компанія Google готує власну соцмережу. Втім, вона відрізняється від Facebook і Instagram. Замість набридливих фотографій і новинних стрічок спільноти, які будуть мати спільні інтереси. Таким чином, компанія хоче обігнати Instagram за популярністю, якщо це взагалі можливо.