Нагадаємо, що компанію Xiaomi підловили на незаконне використання чужих художніх робіт при проведенні власної рекламної кампанії. За словами постраждалого художника, з ним ніхто не обговорював можливість використання цих робіт, не кажучи вже про виплату якихось ліцензійних відрахувань. Xiaomi змусили щось вирішувати з цим питанням, так як скандал набрав неабияких обертів. Тепер же компанія дала перший коментар з цього приводу.

Тепер же китайський виробник прокоментував цю ситуацію і визнав свою провину. Компанія Xiaomi визнала, що використовувала роботи художника для просування своїх продуктів без його дозволу. Також зазначається, що провина за цей прикрий інцидент цілком лежить на одного співробітника компанії, який звільнився ще вчора. Таким чином, компанія хотіла показати, що шкодує про скоєне.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Додатково повідомляється, що інцидент стався через “помилок в нашому процесі затвердження”. Компанія також пообіцяла, що буде покращувати систему використання чужих робіт всередині компанії, щоб подібних інцидентів більше не відбувалося. На подібних злочинах ловили і Huawei, яка використала ідею для рекламного ролика в одного музиканта, який і помітив підступ.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Нагадаємо, що Google планує запустити ігровий сервіс Stadia, який дозволить запускати будь-яку гру навіть на слабкому пристрої. Для цього лише потрібен геймпад, і швидкий інтернет. Тепер же корпорація відкрила передзамовлення на свої геймпади, які продаються за ціною від 70 до 120 доларів, що досить багато, але все ж, це дешевше покупки повноцінної консолі за типом Sony PlayStation 4.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi раптово випустила новий смарт-браслет, і це не Xiaomi Mi Band 4. Браслет отримав купу приємних функцій, серед який і кольоровий екран, і NFC чіп. Що стосується цін, деталей поки ніяких немає, але він не стане конкурентом для Mi Band 4, який вже продається в мережі з цінником в 32 долара.

Також Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9T дістався до України. Повідомляється, що смартфон отримав відмінні характеристики, а цінник буде дуже приємним - 10 000 гривень. Серед іншого, девайс може похвалитися збільшеним запасом акумулятора - 4000 маг, і це вистачить на весь день автономної роботи.