Одним з головних нововведень недавно представленої наступної версії ОС Android 10 Q є настільний режим (функція Desktop mode). З допомогою цієї функції, користувачі можуть підключити смартфон до монітора, і нова версія Android зможе працювати і на ПК.

Отже, з появою Desktop mode в Android 10 Q для додатків, які отримають підтримку цієї функціональності, з'явиться можливість одночасного запуску на екрані смартфона і дисплеї підключеного монітора. Досить зручна штука, і подібних нововведень в “голом” андроїд донині не було.

На додатковому дисплеї в режимі Desktop mode можна буде відкрити друге вікно програми, запущеного на основному екрані мобільного пристрою. Дивно, але розробники змогли запровадити режим багатозадачності, який дозволить відкривати відразу кілька додатків.

Популярні новини зараз

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року

Показати ще

Крім того, екранна клавіатура може відображатися на додатковому екрані, і при бажанні користувач може налаштувати автоматичне перемикання при переході між декількома екранами. Втім, все це можна буде побачити особисто відразу після виходу нової версії Android.

Нагадаємо, що компанія HTC раптово вирішила повернутися на ринок мобільний пристроїв. До того ж, компанія вирішила здивувати публіку, і уявити топовий флагман з підтримкою 5G-мережі. Це означає, що характеристики будуть топовими, так як тільки сучасні процесори підтримують роботу мережі нового покоління. Про ціну поки говорити рано, як і дату виходу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi готує відразу декілька бюджетних смартфонів під брендом Redmi. Нагадаємо, що глава компанії повідомили, що смартфони, які з'являються з логотипом Redmi ніколи не будуть продаватися дорожче 400 доларів. Охоче віримо в це. Зазначимо, що один з них отримає потрійну основну камеру.

Знай.uа писав, що компанія Apple готує новіе процесор для нових iPhone. Повідомляється, що це дозволить прискорити роботу смартфонів, а також поліпшити їх характеристики. Чіп отримає назву А13, і він є власною розробкою. Сподіваємося, що ціни на нові смартфони не будуть сильно відрізнятися від минулорічних.