На днях на конференції для розробників I/O 2019 компанія Google представила нову версію ОС Android 10 (Android Q). Протестувати її зможуть власники більше 20 моделей смартфонів. У Xiaomi це Mi Mix 3 5G і Mi 9. Однак, доступ до нової версії оС отримає і флагманський смартфон за приємною ціною - девайс від Redmi.

Президент Xiaomi Лін Бін (Lin Bin) в китайських соцмережах натякнув, що флагман дозволить протестувати Android Q відразу після запуску. Тобто перші власники зможуть встановити бета-версію нової операційної системи. У теорії, це дозволить підвищити продажів смартфона, так як “прямо з коробки” апарат отримає нову версію ОС. Буде смартфон справляти з новим Android -покаже час. Нагадаємо, що раніше глава Xiaomi повідомляв, що смартфони під компанією Redmi не будуть продаватися дорожче 350 доларів.

Проте, в мережі вже багато інформації про характеристики новинки, а ось точної назви ми досі не знаємо. Відомо, що флагман Redmi отримає процесор Snapdragon 855, 6,39-дюймовий AMOLED-дисплей з подэкранным сканером відбитків пальців, потрійну основну камеру з головним модулем на 48 Мп (як у Xiaomi Mi 9 SE), висувну фронтальну камеру на 20 Мп і експериментальний режим розгону GPU.

Популярні новини зараз

Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Показати ще

Що стосується дати виходу, девайс покажуть вже в кінці травня.

Нагадаємо, що компанія Samsung здивувала користувачів квартальним звітом. Повідомляється, що південнокорейський гігант поставив на місце навіть таких титанів як Huawei і Xiaomi, а сталося це завдяки зміненій стратегії ведення бізнесу. Корпорація почала масово випускати дешеві смартфони, які мають цілком собі непогані характеристики. До того ж, торішні флагмани за типо Galaxy S9 і Galaxy Note 9 тепер можна купити практично вдвічі дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google знайшла заміну застарілого Google. Корпорація показала нову ОС Fuchsia, яка прийшла на заміну застарілому зеленому роботу. Повідомляється, що нова операційна система буде працювати не тільки на планшетах і смартфонах, але і на ПК.

Знай.uа писав, що WhatsApp більше не буде працювати на смартфонах з ОС Windows Phone. Це означає, що популярний месенджер стане недоступним на цих смартфонах. Втім, операційна система від Microsoft ніколи не була популярною на смартфонах, так що це був лише питання часу.