Зовсім скоро в Google Chrome може з'явиться інструмент, який буде відображати детальну інформацію про відстеження файлів cookie та дасть можливість обмежувати їх збір. Нарешті Google вирішила подарувати користувачам справжню конфіденційність. Як виявилося, навіть в режимі інкогніто в браузері, навіть коли сайти не могли відслідковувати дані користувачів.

Як повідомляє джерело, нова функція знаходиться в розробці вже більше шести років. При їх створенні Google консультувалася з керівниками рекламних компаній, щоб оцінити їх думку про “гіпотетичних сценаріїв”, які можуть виникнути після нововведення. В теорії, Google може втратити величезну виручку, так як не зможе збирати дані про користувачів, після чого продавати ці дані рекламним компаніями.

Інструмент може вийти вже на цьому тижні. Користувачі Google Chrome отримають це оновлення після оновлення самого браузера. Звичайно ж, Google анонсує цю функцію, так що чекати залишилося недовго.

Популярні новини зараз

Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня

Повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi відправила смартфон Redmi Note 7 в космос. Таким чином корпорація вирішила зробити рекламу, показавши світу, що смартфон витримає екстремальні умови, і буде працювати. Смартфон навіть встиг зробити кілька фото при температурі -53 градуси, і повернутися на поверхню Землі в робочому стані. Компанія завжди робила акцент на міцності апарату.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple здешевить нові iPhone за рахунок використання нових компонентів. Мова йде про антену, яку тепер можна виробляти набагато дешевше, а ось характеристики помітно покращаться за всіма показниками.

Знай.uа писав, що компанія HTC і Apple нахабно обманюють користувачів. Дослідники повідомили, що після перевірки заявленого часу автономної роботи смартфонів, вони прийшли до висновку, що смартфони працюють практично вдвічі менше часу без підзарядки. Однак, компанії вже дали коментарі. Наприклад, в Apple повідомили, що тест був недостатньо точним.