Аналітичні компанії Gartner і IDC оцінили ринок комп'ютерів і ноутбуків і погодилися з тим, що продажі знову падають, після невеликого стрибка в 2018 році. Втім, це не дивно, адже ера майнінгу підійшла до кінця, а ось комп'ютери більше нікому не потрібні.

За інформацією Gartner, лідерами продажем комп'ютерного ринку стали компанії Lenovo, HP, Dell, Apple, Asus і Acer. При цьому лише першій трійці вдалося наростити продажі, американська Apple, тайванські Asus і Acer продали менше, ніж за аналогічний період минулого року. Втім, ціна на продукцію Apple продовжує рости, так що це логічно. Однак, ноутбуки тепер не застарівають через 2 роки, а продовжують працювати справно і оперативно.

Головний аналітик Gartner Микато Кітагава заявив, що на зменшення поставок вплинула брак центральних процесорів, оскільки постачальники перейшли на більш високоприбуткові категорії бізнесу і в сегмент Chromebook. З урахуванням цього типу комп'ютерів тренд продажем склав би -3,5%. Втім, тепер виразно ясно, що ера ноутбуків і настільних комп'ютерів поступово йде, і на ринку з'являються планшети і смартфони, які здатні замінити ці громіздкі девайси.

Популярні новини зараз

Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів

Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi Mi Band 4 здивував користувачів своєї ціною. Нагадаємо, що презентація пристрою відбудеться вже в березні цього року, а вихід пристрою вже в червні. Інсайдери повідомляють, що девайс обійдеться всього в 30 доларів, що приємно здивувало користувачів, адже за таку ціну вони отримають кольоровий дисплей, а також GPS навігатор, якого раніше не було у аналогів. Втім, в модифікації подорожче буде присутній NFC чіп для безконтактної оплати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відбувся Анонс Oppo Reno та Reno 10x Zoom. Крім флагманської начинки, ці смартфони отримали незвичайну фронтальну камеру, яку вдалося вбудуватися в висувний механізм. Сам механізм висувається з верхньої частини корпусу, що дозволило позбутися від вирізів і дірок у самому дисплеї.

Знай.uа писав, що китайці навчилися підробляти AirPods від Apple, iPhone приймає їх за оригінальний продукт. Так, деякі речі їм не повторити, але от сам чіпсет, який є серцем навушників, підробити вдалося.